Regler

Öppet för bilar och motorcyklar upp till 1965 års modell.

Arrangörerna avgör och bestämmer om det anmälda fordonet passar in i det tänkta formatet. Tydligt och klart, vi bestämmer vilka som får åka.

GRUNDREGLER

BILAR

Fyrtakt och ett stopp vid 1965 års modell.
Två grunder i bilvärlden:
Upp till 1934, gärna utan skärmar och avplockade för race.
1935–1965, stockcar-inspirerade bilar. Gamla specialbyggen, hembyggen, Formula V, midget och allt annat skoj som finns att visa upp.
Vi släpper ut två och två på banan.
Fyra varv med startflagga.

MOTORCYKLAR

Fyrtakt och upp till 1965, 1- eller 2-cylindriga.
Avplockade och rensade gathojar, gamla pensionerade speedwaycyklar eller fyrtaktscross.
Självklart om du vill lufta din Indian, Nimbus eller annan gammal fyra så är du välkommen. Det finns ett avsteg från tanken om fyrtakt, vi välkomnar även vässade mopeder som åker innervarvet på stora banan.

Motorcyklar, gemensam start fyra och fyra.

Sen finns det även en specialklass där du hör av dig med vad du har för fordon, det kan vara att du byggt din kopia på en Yamaha 650 eller en HD som inspirerats av amerikanska förebilder. Du kanske har en gammal go-cart med stora hjul som kördes på 50-talet.

Motorer och annat på både motorcyklar och bilar bör vara och se ut som det gjorde under de år som vi tillåter. Det hindrar självklart inte att du kan ha en 350 motor i stället för en 265a i din GM bil från -55. Men vi håller borta modern insprutning och datorer från det här.

Självklart är vi inte trångsynta och håller oss till stelbenta regler. Vi gör detta enbart för att bjuda åkare och publik och oss själva på något enormt roligt och inspirerande. Därför skickar du in din anmälan med en kort och utförlig beskrivning av ditt fordon så tittar vi, klämmer, känner efter, och hör av oss.

Hjälm och skyddskläder ser vi som självskrivet. Det är ingen tävling men vi vill att det ska vara så säkert det går. Tillsammans med en godkänd anmälan vill vi även ha en påskriven försäkran att allt deltagande sker på egen risk och att det inte är deltagande i någon tävling.

Vi kommer att ta en snabb obligatorisk besiktning av ditt fordon i depån innan vi släpper ut någon på banan.Regler finns även som PDF